Neznámy biely prášok vo Veľkej Lomnici, vykradnutá predajňa náradia

06.07.2006 Celý región

Neznámy biely prášok vo Veľkej Lomnici:\r\nPopradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin Všeobecného ohrozenia. Ku skutku došlo dn...
Neznámy biely prášok vo Veľkej Lomnici:
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin Všeobecného ohrozenia. Ku skutku došlo dnes v nočných hodinách v rómskej osade vo Veľkej Lomnici.

Na linku 158 o 01:20 h oznámil 24 ročný muž z Veľkej Lomnice, že tri maskované osoby mu cez škáru pri okne fúkajú do domu biely prášok. Tieto z miesta ušli, nakoľko boli vyrušené oznamovateľom. Na miesto prišli kežmarskí policajti, ktorí zistili, že pri viacerých objektoch sa nachádza biela prášková látka. Neznámy biely prášok priemyselným vysávačom odsali kežmarskí hasiči a tento bol následne zaslaný na expertízne skúmanie. Osoby, u ktorých bolo podozrenie, že prišli s práškom do kontaktu boli prevezené na vyšetrenie do nemocnice.

Doplnené:

\"Necelé tri hodiny po polnoci nám nahlásila polícia nález rozsypaného bieleho prášku v štyroch rómskych chatrčiach vo Veľkej Lomnici - osade Nový dvor. Keďže my nemáme ekologické vozidlo, požiadali sme o pomoc popradských kolegov, \" informoval TASR službukonajúci dispečer Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Kežmarku. Spresnil, že v karanténe skončilo 27 ľudí.
O šiestej ráno sa situácia zopakovala. Tentoraz objavili biely prášok v dvoch chatrčiach a do karantény pribudlo ďalších 17 obyvateľov osady.

Výsledok rozboru neznámeho bieleho prášku, ktorý objavili vo viacerých rómskych obydliach vo Veľkej Lomnici, je negatívny. \"Končí sa aj karanténa osôb, u ktorých bolo podozrenie, že prišli s práškom do kontaktu a previezli ich do popradskej nemocnice, \" informoval dnes TASR riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku Erich Lauf.
Podľa hovorkyne KR PZ v Prešove Magdalény Fečovej k skutku došlo v noci na dnešok. \"Hodinu dvadsať po polnoci oznámil 24-ročný muž z Veľkej Lomnice na linku 158, že tri maskované osoby mu cez škáru pri okne fúkajú do domu biely prášok. Keď ich oznamovateľ vyrušil, z miesta ušli, \" povedala. Na miesto prišli kežmarskí policajti, ktorí zistili, že pri viacerých objektoch je biela prášková látka. Neznámy prášok priemyselným vysávačom odsali hasiči a zaslali na expertízne skúmanie do Košíc.
V rómskej osade Nový dvor vo Veľkej Lomnici žije podľa miestnych obyvateľov vyše dvetisíc ľudí. Ako uviedol pre TASR Emil Polhoš, jeden z obyvateľov osady, páchateľov nevideli. \"Že vraj prišli piati na čiernom aute, mali aj kukly na hlavách. Mali nejaké vrecko a hodili ho dnu cez rozbité okná alebo dvere. Potom prišli policajti, ohradili priestor páskami, aby sa ostatní nenakazili a ľudí z tých chatrčí, dospelých i deti, zobrali do nemocnice. Nevieme, čo to tam dali, nejakú chemikáliu. Báli sme sa ísť bližšie, \" dodal.

Vykradnutá predajňa náradia v Prešove:
Policajti zo skráteného vyšetrovania Prešov-sever vyšetrujú krádež vlámaním do jednej z prešovských predajní náradia. Zatiaľ neznámy páchateľ sa do predajne vlámal v noci z utorka na stredu. Po vypáčení vchodových dverí si so sebou odniesol 5 motorových píl a 2 zbíjacie kladivá. 64 ročnému majiteľovi predajne, ktorý prípad polícii aj ohlásil, vznikla celková škoda 153 000. - Sk.
 

Vyberte región

mark